Minder regels voor ondernemers - dat werkt!

Vorig jaar is in straten zoals de Oosterstraat en de Zwanestraat ondernemers meer ruimte geboden om de openbare ruimte naar eigen inzicht in te richten. Zo was er bijvoorbeeld meer ruimte voor bankjes, bloemen en reclame, maar kregen ondernemers ook meer ruimte bij het bepalen van het fietsbeleid.  

Ondernemers zijn positief over de verbeterde samenwerking met de gemeente en krijgen meer ruimte voor eigen initiatief. Ook bezoekers aan de straten zijn positief over het resultaat, blijkt uit onderzoek. Verder gaan de experimenten samen met een afname in leegstand, hebben ondernemers zich beter georganiseerd en zijn naast de huurders ook de eigenaren van de panden nu meer betrokken bij de straat. 

De VVD is positief over de resultaten van dit beleid van wethouder Van Keulen (VVD) en blij dat het experiment is uitgebreid naar de Carolieweg, Gelkingestraat, Hoogstraatje en Westerkade. Raadslid Jasper Honkoop: ‘Meer keuzevrijheid voor ondernemers is een langgekoesterde wens van de VVD. Zo worden het initiatief en de vindingrijkheid van de ondernemers centraal gesteld, niet de eisen van de gemeente. De stad begint nu de vruchten te plukken van het gewijzigde beleid van het stadsbestuur.’

Het college heeft al aangekondigd dat het de resultaten van deze experimenten in het verdere reclame- en uitstallingenbeleid zal verwerken. De VVD volgt deze verruiming van het beleid op de voet en ziet ook graag nog meer experimenteerruimte voor ondernemers. 

Want: minder regels voor ondernemers – dat werkt!