Keuze ontgroeningen ligt bij verenigingen en studenten zelf

Op het balkon van studentenvereniging Vindicat atque Polit was fractievoorzitter Sabine Koebrugge zondagavond live te gast bij het programma Kwesties van de NTR. Hierin stond de vraag of het niet beter is om de ontgroeningen af te schaffen centraal. Bekijk hier het interview met Sabine.

De universiteit ziet graag dat de ontgroeningen van de studentenverenigingen worden afgeschaft. Dit is de conclusie naar aanleiding van een aantal incidenten bij de verenigingen. Het standpunt vanuit de VVD is dat het aan de Groninger studentenverenigingen zelf is om te bepalen of zij wel of geen ontgroening willen hebben. ‘Studenten kunnen zelf kiezen of zij lid willen worden van een vereniging met een ontgroening of niet’, aldus Sabine. ‘Al jaren gelden er binnen de studentenvereniging regels. Toch zijn er altijd mensen die de kantjes ervan aflopen en die moet je juist aanpakken. Het zou vanuit de universiteit goed zijn om meer te kijken naar de daders van de acties. Hun moet je aanpakken en niet alleen de bestuurders van de studentenverenigingen.’

Sabine is zelf ook lid geweest van een studentenvereniging en is niet voor de afschaffing van de ontgroeningen. Tijdens het interview vertelt zij over haar eigen ervaring bij Albertus Magnus. Het volledige item van Kwesties over ontgroeningen bekijk je hieronder.

Bron video's: Facebookpagina Kwesties NTR Zet cookies aan om de video te tonen.