Ietje Jacobs-Setz

Ik ben 47 jaar geleden geboren in Eelde, na in Paterswolde, Haren en Hoogezand te hebben gewoond heb ik in Groningen rechten gestudeerd. Daarna ben ik met mijn man Remco verhuis naar Haren. Daar wonen we inmiddels me heel veel plezier met onze 2 kinderen Jasper & Charlot van 16 en 12. Ik ben opgegroeid in een liberaal ondernemers gezin. Vrijheid om je keuzes te kunnen maken en je te kunnen ontplooien. Daarbij hoort dan natuurlijk ook dat je de verantwoordelijkheid voor je daden neemt. Uiteraard helpen we mensen een handje dat niet volledig zelf kunnen redden. Dit is voor mij de kern van hoe ik in het leven sta. Ik voel mij dan ook prima thuis bij de VVD.

In het dagelijks leven ben ik manager Datamanagement bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. 
In 2014 ben ik raadslid geworden in de gemeente Haren, na het vertrek van de fractievoorzitter ben ik in 2016 fractievoorzitter geworden. In dat jaar heeft de fractie de moeilijke keuze gemaakt om te kiezen voor een fusie met Groningen. Moeilijk omdat we wisten dat het mensen pijn deed. Maar we kozen voor de fusie met Groningen omdat we er van overtuigd waren en zijn dat een zelfstandige gemeente Haren niet datgene kan brengen en geven aan de inwoners wat wij ons en onze inwoners gunnen. Vanuit die verantwoordelijkheid vind ik het ook fantastisch om te bouwen aan onze nieuwe gemeente. Een gemeente die het beste van drie werelden heeft: de beste woongemeente Haren, de weidsheid van het Groninger land in Ten Boer en de bruisende stad Groningen als middelpunt.
Met elkaar hopen we de nieuwe gemeente een beetje liberaler te maken. Mijn motto is: denken in kansen, niet in regels. Natuurlijk zijn er regels, die horen bij een geordende samenleving, maar ik zie regels niet als een belemmering, ik kijk naar de kansen die er zijn.

Ik wil mij inzetten voor de stad en de dorpen, waar het goed leven is voor inwoners, ondernemers en toeristen. Waar mensen kansen krijgen, worden uitgedaagd kansen te grijpen en daarvoor worden beloond. Kortom een liberale gemeente!